Tape

Tape

28/

Introduksjon av Tape

De fire ulike tapene i Ventex-systemet sikrer tette gjennomføringer og detaljer i flere tiår. De er testet og godkjent for bruk på vindsperrer og undertak, men fester også på tre, stål, plast, gips og trefiberplater.

Ventex MultiFlex Tape

Tapen er utviklet for å feste godt på både vindsperrer og dampsperrer, men kan også brukes på en rekke andre overflater. Tapen fester også godt når det er fuktig, og tåler arbeidstemperaturer ned til 18 minusgrader.

Arrow pointing up
bmigroup.com

Ventex MultiWrap

Vår største nyhet i tape-sortimentet. MultiWrap er en unik tykk tape som er meget formbar og elastisk, og kan strekkes i alle retninger. MultiWrap brukes som en membran under vinduer og dører. Den er unik til å tette i vanskelige områder som for eksempel hjørner hvor den må strekkes og monteres tredimensjonalt. MultiWrap kan også brukes for å tette rundt gjennomføringer som for eksempel skorstein, elektrorør og lignende. Produktet har et stort bruksområde og kan benyttes mange steder. MultiWrap forenkler arbeidet med krevende overganger og utfordringer.

Arrow pointing up
bmigroup.com

Ventex Flexiroll Alu

Ventex Flexiroll Alu er et tettebånd for for tetting rundt gjennomføringer på undertaksduker og vindsperrer. Produktet består av aldringsbestandig tape av kreppet aluminium og butyl.

Arrow pointing up
bmigroup.com

Ventex Undertak & UV Tape

Ventex Undertak & UV Tape er en fleksibel og UV-stabilisert sterk tape som hefter like godt utvendig som innvendig. Den er teknisk godkjent av SINTEF til bruk på undertak og Premium-vindsperren vindsperrer i Ventex-systemet.

Arrow pointing up
bmigroup.com

29/

Hvorfor velge Ventex

Effektive leveranser

Vi er kjente for den gode logistikken vår, og vet at rask levering sikrer en mer effektiv byggeprosess. Ventex-systemet kan derfor leveres raskt og direkte til byggeplass.

Overlegne Produkter

Velger du Ventex skal du være trygg på at hvert eneste komponent er utviklet for å sikre tette bygg i veldig lang tid. Overlegen kvalitet lønner seg alltid i lengden – for byggeier, huseier og miljøet.

Pro, Premium, Essential

Med et totalt system fra én leverandør vet du at alle detaljer er tilpasset byggets funksjon. Tre kvalitetsnivåer gjør det enklere å velge et helhetlig system til akkurat ditt prosjekt, enten det er rehabilitering av en eldre bolig eller et nybygg som sikter mot høyeste BREAAM-sertifisering.

Systemgarantier

Ventex er et tettesystem som holder det vi lover. Derfor gir vi 30 års systemgaranti. Det skaper trygghet for håndverkeren, for bygg- og boligeieren og for de som har ansvaret for drift og vedlikehold.


30/

FAQ

Hvilke produkter benytter jeg for å få best mulig tetting rundt vinduer og vanskelige overganger?

Ventex MultiWrap brukes som en membran under vinduet, og kan strekkes og monteres tredimensjonalt. Den er derfor godt egnet til å bruke i vanskelige overganger.

Hva benyttes for å tette best mulig rundt K-rør i gjennomføringer på vindsperren?

Ventex Rørmansjett vegg brukes til tetting av rørgjennomføringer på vindsperre- eller dampsperresjiktet. Når mansjetten brukes utvendig, må den dekkes til med en gang den er klebet på vindsperren.

Hvordan tetter man best mulig rundt gjennomgøringer i tak?

Ventex Rørmansjett Tak brukes til å sikre tetting rundt soil og ventilasjonsrør i taket.

Hvordan sørger man for tetting rundt pipen?

Pipemansjetten brukes sammen med Ventex Undertak og UV tape for å sikre god luft- og regntetting rundt firkantede gjennomføringer som pipe og takhatt.

Hvordan velger jeg riktig tape til tettesystemet?

Ventex-systemet inneholder alle tapene som trengs for å sikre tette bygg. Se oversikt for hvilken tape som skal brukes når:

  • Ventex MultiFlex Tape brukes på vindsperrer og dampsperre, og tåler arbeidstemperaturer ned til 18 minusgrader.

  • Ventex Undertak & UV Tape brukes på undertakene i Ventex-systemet, samt på Ventex Vindsperre Premium.

  • Ventex Flexiroll Alu er et tettebånd for tetting rundt gjennomføringer på undertak og vindsperrer.

  • Ventex MultiWrap er en tykk tape som er veldig elastisk og formbar. Den kan brukes som en membran under vinduer og dører, samt løse utfordringer i krevende områder som hjørner ved vinduer hvor det kreves at tapen kan formes tredimensjonalt. MultiWrap er et “allround”-produkt som kan brukes til mange formål.