Tape

Bilde av tape

01/

Introduksjon av Tape

De fire ulike tapene i Ventex-systemet sikrer tette gjennomføringer og detaljer i flere tiår. De er testet og godkjent for bruk på vindsperrer og undertak, men fester også på tre, stål, plast, gips og trefiberplater.


02/

Hvorfor velge Ventex

Effektive leveranser

Vi er kjente for den gode logistikken vår, og vet at rask levering sikrer en mer effektiv byggeprosess. Ventex-systemet kan derfor leveres raskt og direkte til byggeplass.

Overlegne Produkter

Velger du Ventex skal du være trygg på at hvert eneste komponent er utviklet for å sikre tette bygg i veldig lang tid. Overlegen kvalitet lønner seg alltid i lengden – for byggeier, huseier og miljøet.

Pro, Premium, Essential

Med et totalt system fra én leverandør vet du at alle detaljer er tilpasset byggets funksjon. Tre kvalitetsnivåer gjør det enklere å velge et helhetlig system til akkurat ditt prosjekt, enten det er rehabilitering av en eldre bolig eller et nybygg som sikter mot høyeste BREAAM-sertifisering.

Systemgarantier

Ventex er et tettesystem som holder det vi lover. Derfor gir vi 30 års systemgaranti. Det skaper trygghet for håndverkeren, for bygg- og boligeieren og for de som har ansvaret for drift og vedlikehold.


03/

FAQ

Hvilke produkter benytter jeg for å få best mulig tetting rundt vinduer og vanskelige overganger?

Ventex MultiWrap brukes som en membran under vinduet, og kan strekkes og monteres tredimensjonalt. Den er derfor godt egnet til å bruke i vanskelige overganger.

Hva benyttes for å tette best mulig rundt K-rør i gjennomføringer på vindsperren?

Ventex Rørmansjett vegg brukes til tetting av rørgjennomføringer på vindsperre- eller dampsperresjiktet. Når mansjetten brukes utvendig, må den dekkes til med en gang den er klebet på vindsperren.

Hvordan tetter man best mulig rundt gjennomgøringer i tak?

Ventex Rørmansjett Tak brukes til å sikre tetting rundt soil og ventilasjonsrør i taket.

Hvordan sørger man for tetting rundt pipen?

Pipemansjetten brukes sammen med Ventex Undertak og UV tape for å sikre god luft- og regntetting rundt firkantede gjennomføringer som pipe og takhatt.

Hvordan velger jeg riktig tape til tettesystemet?

Ventex-systemet inneholder alle tapene som trengs for å sikre tette bygg. Se oversikt for hvilken tape som skal brukes når:

  • Ventex MultiFlex Tape brukes på vindsperrer og dampsperre, og tåler arbeidstemperaturer ned til 18 minusgrader.

  • Ventex Undertak & UV Tape brukes på undertakene i Ventex-systemet, samt på Ventex Vindsperre Premium.

  • Ventex Flexiroll Alu er et tettebånd for tetting rundt gjennomføringer på undertak og vindsperrer.

  • Ventex MultiWrap er en tykk tape som er veldig elastisk og formbar. Den kan brukes som en membran under vinduer og dører, samt løse utfordringer i krevende områder som hjørner ved vinduer hvor det kreves at tapen kan formes tredimensjonalt. MultiWrap er et “allround”-produkt som kan brukes til mange formål.