Viktig Tilbehør

Viktig Tilbehør

31/

Introduksjon av Viktig Tilbehør

Det er de små detaljene som utgjør et kompromissløst tettesystem. Det er først når hver eneste detalj spiller sammen at du får et tett bygg som tilfredsstiller strenge byggtekniske krav. Tilbehøret i et tettesystem av høy kvalitet kjennetegnes av at detaljene er kompatible med undertaket og vindsperren. Levetiden må være like lang, kvaliteten må være like god, og funksjonen til tilbehøret gjør at hele tettesystemet fungerer slik det skal. Uten det viktige tilbehøret, kan du risikere at bygget slipper ut energi i små åpninger og utette detaljer. Velger du Ventex som tettesystem, vet du at du ikke kompromisser på kvaliteten eller funksjonen til løsningen.

Ventex-systemet består av alt du trenger for tette bygg: Svillemembran, avstivningsstag, musebånd, klemlist, butylbånd, mansjetter, tape og sløyfebånd.

Svillemembran med radonflik

Arrow pointing up
bmigroup.com

Sløyfebånd

Arrow pointing up
bmigroup.com

Spennfjær

Arrow pointing up
bmigroup.com

Klemlist

Arrow pointing up
bmigroup.com

Svillemembran

Arrow pointing up
bmigroup.com

Musebånd

Arrow pointing up
bmigroup.com

Butylbånd

Arrow pointing up
bmigroup.com

Avstigningsstag

Arrow pointing up
bmigroup.com

32/

Hvorfor velge Ventex

Effektive leveranser

Vi er kjente for den gode logistikken vår, og vet at rask levering sikrer en mer effektiv byggeprosess. Ventex-systemet kan derfor leveres raskt og direkte til byggeplass.

Overlegne Produkter

Velger du Ventex skal du være trygg på at hvert eneste komponent er utviklet for å sikre tette bygg i veldig lang tid. Overlegen kvalitet lønner seg alltid i lengden – for byggeier, huseier og miljøet.

Pro, Premium, Essential

Med et totalt system fra én leverandør vet du at alle detaljer er tilpasset byggets funksjon. Tre kvalitetsnivåer gjør det enklere å velge et helhetlig system til akkurat ditt prosjekt, enten det er rehabilitering av en eldre bolig eller et nybygg som sikter mot høyeste BREAAM-sertifisering.

Systemgarantier

Ventex er et tettesystem som holder det vi lover. Derfor gir vi 30 års systemgaranti. Det skaper trygghet for håndverkeren, for bygg- og boligeieren og for de som har ansvaret for drift og vedlikehold.


33/

FAQ

Hvilke produkter benytter jeg for å få best mulig tetting rundt vinduer og vanskelige overganger?

Ventex MultiWrap brukes som en membran under vinduet, og kan strekkes og monteres tredimensjonalt. Den er derfor godt egnet til å bruke i vanskelige overganger.

Hva benyttes for å tette best mulig rundt K-rør i gjennomføringer på vindsperren?

Ventex Rørmansjett vegg brukes til tetting av rørgjennomføringer på vindsperre- eller dampsperresjiktet. Når mansjetten brukes utvendig, må den dekkes til med en gang den er klebet på vindsperren.

Hvordan tetter man best mulig rundt gjennomgøringer i tak?

Ventex Rørmansjett Tak brukes til å sikre tetting rundt soil og ventilasjonsrør i taket.

Hvordan sørger man for tetting rundt pipen?

Pipemansjetten brukes sammen med Ventex Undertak og UV tape for å sikre god luft- og regntetting rundt firkantede gjennomføringer som pipe og takhatt.

Hvordan velger jeg riktig tape til tettesystemet?

Ventex-systemet inneholder alle tapene som trengs for å sikre tette bygg. Se oversikt for hvilken tape som skal brukes når:

  • Ventex MultiFlex Tape brukes på vindsperrer og dampsperre, og tåler arbeidstemperaturer ned til 18 minusgrader.

  • Ventex Undertak & UV Tape brukes på undertakene i Ventex-systemet, samt på Ventex Vindsperre Premium.

  • Ventex Flexiroll Alu er et tettebånd for tetting rundt gjennomføringer på undertak og vindsperrer.

  • Ventex MultiWrap er en tykk tape som er veldig elastisk og formbar. Den kan brukes som en membran under vinduer og dører, samt løse utfordringer i krevende områder som hjørner ved vinduer hvor det kreves at tapen kan formes tredimensjonalt. MultiWrap er et “allround”-produkt som kan brukes til mange formål.