Undertak

bilde av undertak

Undertakene i Ventex-systemet er diffusjonsåpne og lufttette, samtidig som de effektivt leder bort vann og fukt fra konstruksjonen. Velg mellom kvalitetsnivåene Premium (best), Pro (bedre) og Essential (bra).


11/

Undertak tilpasset norsk klima

Det spiller ingen rolle om du velger den flotteste primærtekkingen hvis du nedprioriterer kvaliteten på undertaket. Finn det riktige kvalitetsnivået for deg.

Hovedfunksjonen til et undertak er å lede bort vann som kommer gjennom omlegg på primærtekkingen. Ventex-systemet består av tre diffusjonsåpne undertak som kan legges direkte over isolasjonen; såkalt forenklet undertaksløsning. Når du velger undertak er det viktig å ta hensyn til byggets funksjon. Skal det være en enkel garasje, en boligblokk som skal produsere solstrøm på taket, eller en enebolig som skal gi glede til flere generasjoner? Uansett funksjon er det viktig å velge et undertak med like lang levetid som primærtekkingen, slik at du unngår unødvendige bytte av undertak i løpet av takets levetid. De mest bærekraftige materialene er de som aldri produseres. I BMI har vi delt vårt tettesystem inn i kategoriene Premium, Pro og Essential, slik at det skal være enkelt for deg å ta det smarteste og mest langsiktige valget for akkurat ditt prosjekt.


12/

Hvorfor velge Ventex

Effektive leveranser

Vi er kjente for den gode logistikken vår, og vet at rask levering sikrer en mer effektiv byggeprosess. Ventex-systemet kan derfor leveres raskt og direkte til byggeplass.

Overlegne Produkter

Velger du Ventex skal du være trygg på at hvert eneste komponent er utviklet for å sikre tette bygg i veldig lang tid. Overlegen kvalitet lønner seg alltid i lengden – for byggeier, huseier og miljøet.

Pro, Premium, Essential

Med et totalt system fra én leverandør vet du at alle detaljer er tilpasset byggets funksjon. Tre kvalitetsnivåer gjør det enklere å velge et helhetlig system til akkurat ditt prosjekt, enten det er rehabilitering av en eldre bolig eller et nybygg som sikter mot høyeste BREAAM-sertifisering.

Systemgarantier

Ventex er et tettesystem som holder det vi lover. Derfor gir vi 30 års systemgaranti. Det skaper trygghet for håndverkeren, for bygg- og boligeieren og for de som har ansvaret for drift og vedlikehold.


13/

FAQ

Hvilken funksjon har undertak?

Hovedfunksjonen til et undertak er å lede bort vann som kommer gjennom omlegg på primærtekkingen. En forenklet løsning med diffusjonsåpent undertak som er koblet sammen med vindsperren har i tillegg en lufttettende funksjon i bygget.

Hvordan velger jeg riktig undertak?

Når du velger undertak, skal du velge et som har like lang levetid og like god kvalitet som primærtekkingen. Slik unngår du unødvendige bytter av undertaket i løpet av takets levetid. Det er også viktig at resten av tilbehøret er tilpasset produktet du velger. I Ventex-systemet kan du velge undertaket som passer til ditt byggeprosjekt, og være sikker på at du får med vindsperre og tilbehør som til sammen gir en robust og helhetlig løsning.

Kan Ventex Undertak Premium legges på taktro?

Ja, Ventex Undertak Premium kan brukes til horisontal montering på taktro. Husk at også taktroen må være diffusjonsåpen slik at fukt tørkes ut dersom det skal isoleres opptil taktroen. På et plant, fast undertak kan det benyttes tettebånd under sløyfene. Der det er ujevn eldre taktro må det legges en lekt under undertaket og over sperrene, slik at skjøten løftes opp.

Hvor lenge kan en vindsperre stå ubeskyttet?

Alle byggevareprodukter som står eksponert for vær og vind vil begynne å aldres fra første dag. Det er særlig UV-stråling fra sola som gjør skade. Slagregn vil komme gjennom via utetthetter som spikerhull bak lektene, og kan føre til fuktskader. Derfor anbefaler vi ikke å la produktene stå ubeskyttet, fordi det kan forringe produktets levetid. Dersom du vet at vindsperren må stå ubeskyttet i en periode, må du velge et produkt som er spesielt UV-beskyttet. Ventex Vindsperre Premium 8M er ekstra UV-stabilisert, og kan derfor stå utildekket opptil 8 måneder.    

Hva er et diffusjonsåpent undertak?

Alle undertakene i Ventex-systemet er diffusjonsåpne. Diffusjonsåpne undertak slipper damp ut fra bygget. Til sammenligning slipper ikke diffusjonstette undertak ut damp, og disse krever derfor at det er lufting mellom isolasjonen og undertaket.

Kan bytte av undertak spare energi?

Gammel isolasjon i tak og et undertak med sprekker eller rifter kan føre til kondensproblemer og varmetap fra boligen/bygget. Et diffusjonsåpent undertak hindrer vind og vann å trenge inn via taket, sørger for at fuktig luft fra inneklimaet tørker ut. Et undertak som fungerer slik det skal bidrar dermed både til å spare energi og sørge for et godt inneklima.