Ledende kvalitet, overlegen funksjonalitet

Med et helhetlig tettesystem fra Icopal sikrer du at fundament, vegg og tak spiller sammen. Det er smartere, enklere og tryggere for deg og kunden. Hele Ventex-systemet er tilgjengelig som BIM-objekter for enkel planlegging av byggeprosjektet.


01/

Fundament

building icon 1

Svillemembranen

sikrer en tett overgang mellom grunnmur og svill, og hindrer fukttransport fra grunnmuren til bunnsvill. Vingene på svillemembranen vil sikre god luftetthet mellom vindsperre, dampsperre og eventuelt radonsperre.


02/

Vegg

building icon 2

Avstivningsstag

Brukes til vindavstivning av bindingsverk, og brukes sammen med vindsperre på rull.

Vindsperre

Beskytter konstruksjonen i byggeperioden, hindrer at uteluft blåser inn i varmeisolasjonen, og skal være dampåpen nok til at bakenforliggende konstruksjon kan tørke ut.

Musebånd

Monteres utenpå vindsperren og festes til bunnsvill, for å hindre mus og andre gnagere å komme inn i konstruksjonen.

Klemlister

Sikrer god tetthet i overganger og tilslutninger.

Butylbånd

Er et dobbeltsidig tettebånd til bruk bak sløyfer, for å sikre god tetting rundt.

Mansjetter

Sikrer tette rørgjennomføringer i vindsperresjiktet.


03/

Tak

building icon 3

Undertaket

Har som funksjon å lede bort regnvann som trenger gjennom primærtekkingen og kondensvann fra luftesjiktet.

Sløyfebånd

Brukes under sløyfer ved montering av diffusjonsåpne undertak, og er selvklebende.

Mansjetter og pipemansjetter

Brukes til tetting rundt gjennomføringer på taket.

Tre ulike kvalitetsnivåer


02

Premium

Ventex Premium inngår i «Best»-kategorien i vårt «Bra-bedre-best»-konsept. Premium-produktene i Ventex-systemet kjennetegnes av våre mest avanserte produkter, og den beste produktteknologien vi har utviklet til dags dato. Produktene vil alltid ha teknisk godkjenning fra SINTEF, og har unike egenskaper som gjør dem til et foretrukket valg i prosjekter hvor lang levetid, gode tekniske egenskaper, best fleksibilitet og bærekraftige byggemetoder er førende. Premium-serien kommer med en systemgaranti på 30 år.


03

Pro

Ventex Pro inngår i «Bedre»-kategorien i vårt «Bra-bedre-best»-konsept. Produktene i Pro-serien er utviklet for å overgå SINTEF sine krav til teknisk godkjenning, og vil alltid ha en SINTEF TG. Produktene er et foretrukket valg for håndverkere som jobber med rehabiliteringsprosjekter og nybygg, takket være gode tekniske egenskaper som løser utfordringer og sikrer god kvalitet.


04

Essential

Essential-produktene inngår i «Bra»-kategorien i vårt «Bra-bedre-best»-konsept. Sortimentet tilfredsstiller minimumskravene til SINTEF teknisk godkjenning, og er et godt alternativ når kunden ønsker produkter med grunnleggende egenskaper og en konkurransedyktig pris.


04/

Hvorfor velge Ventex

Effektive leveranser

Vi er kjente for den gode logistikken vår, og vet at rask levering sikrer en mer effektiv byggeprosess. Ventex-systemet kan derfor leveres raskt og direkte til byggeplass.

Overlegne Produkter

Velger du Ventex skal du være trygg på at hvert eneste komponent er utviklet for å sikre tette bygg i veldig lang tid. Overlegen kvalitet lønner seg alltid i lengden – for byggeier, huseier og miljøet.

Pro, Premium, Essential

Med et totalt system fra én leverandør vet du at alle detaljer er tilpasset byggets funksjon. Tre kvalitetsnivåer gjør det enklere å velge et helhetlig system til akkurat ditt prosjekt, enten det er rehabilitering av en eldre bolig eller et nybygg som sikter mot høyeste BREAAM-sertifisering.

Systemgarantier

Ventex er et tettesystem som holder det vi lover. Derfor gir vi 30 års systemgaranti. Det skaper trygghet for håndverkeren, for bygg- og boligeieren og for de som har ansvaret for drift og vedlikehold.

Utforsk vår systemportefølje

Utforsk